Πρόγραμμα Προετοιμασίας Νηπίων για την Α’ Δημοτικού

Πρόγραμμα Προετοιμασίας Νηπίων για την Α’ Δημοτικού
8 Ιουνίου 2017 | Άρθρα

Πρόγραμμα Προετοιμασίας Νηπίων για την Α’ Δημοτικού

Facebooklinkedinmail

Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται το Πρόγραμμα Προετοιμασίας Νηπίων για τα πρωτάκια της νέας σχολικής χρονιάς.

Στόχος του Προγράμματος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν και να αναπτύξουν όλες εκείνες τις δεξιότητες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή τους μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Το παιδί προετοιμάζεται όχι μόνο για την Α’ δημοτικού, αλλά καλλιεργείται ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων οι οποίες θα του είναι χρήσιμες και απαραίτητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του ζωής.

Πριν από την έναρξη του Προγράμματος υπάρχει, για όποιο γονέα το επιθυμεί, η δυνατότητα αξιολόγησης της σχολικής ετοιμότητας του παιδιού με 30% έκπτωση, της απαραίτητης συνολικής αναπτυξιακής ωριμότητας ενός παιδιού κατά τη χρονική στιγμή της έναρξης της φοίτησής του στο δημοτικό σχολείο.

Στον όρο σχολική ετοιμότητα περιλαμβάνεται το απαραίτητο επίπεδο ωριμότητας του παιδιού κατά τη στιγμή της έναρξης της φοίτησής του στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Το επίπεδο αυτό ωριμότητας αφορά την ετοιμότητα του παιδιού στον σωματικό, γνωστικό, κινητικό, κοινωνικό και συναισθηματικό τομέα. Μια τέτοια αξιολόγηση έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς αξιολογείται η ετοιμότητα του παιδιού να διδαχθεί με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο τα γνωστικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου, αλλά και να ενταχθεί κοινωνικά στη σχολική κοινότητα.

Εάν το παιδί βρεθεί στην Α’ Δημοτικού ανέτοιμο να φοιτήσει, είναι πολύ πιθανό να βιώσει έντονο ψυχολογικό στρες. Αισθάνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στις σχολικές υποχρεώσεις του αλλά και στις προσδοκίες των γονιών του. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει σχολική άρνηση και φοβία, δηλαδή φόβος του παιδιού να πάει στο σχολείο και έντονη δυσαρέσκεια να αποχωριστεί τους γονείς του και το οικείο του περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Προετοιμασίας Νηπίων για την Α’ Δημοτικού θα διαρκέσει 5 εβδομάδες (σύνολο περίπου 10 ώρες). Τα παιδιά θα προετοιμαστούν για τη σχολική διαδικασία μέσα από βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Οι δεξιότητες στις οποίες εστιάζει το Πρόγραμμα αφορούν την πλευρίωση, τη λεπτή και αδρή κινητικότητα, την οπτική και ακουστική διάκριση και μνήμη, τις προμαθηματικές έννοιες, τις προγραφικές δεξιότητες, την πρώτη ανάγνωση και γραφή, την επικοινωνία και τη διαχείριση συναισθημάτων.

Για να κλείσετε θέση στο πρόγραμμα ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

τηλέφωνο: 69 07 13 85 01

mail: info@anagnostopoyloy.gr

ή να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Σας ενημερώνουμε ότι το Πρόγραμμα παρέχεται στους αναγνώστες της σελίδας με -50% έκπτωση στο συνολικό κόστος.

Ματίνα Αναγνωστοπούλου

ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός

Παροικία Πάρου

όπισθεν πλατείας Βεντουρή

www.anagnostopoyloy.gr

Facebooklinkedinmail