Συμβουλευτική ενηλίκων & παιδιών

  • Πρωτοβουλία Ψ
Facebooklinkedinmail

Παρέχεται συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων για θέματα άγχους, διαχείρισης θυμού, διαχείρισης συναισθημάτων, για προσωπική ανάπτυξη (αυτογνωσία, ενίσχυση αυτοεκτίμησης, διεκδικητική επικοινωνία), συμβουλευτική γονέων (οριοθέτηση, θετική επικοινωνία) και συμβουλευτική παιδιών και εφήβων μέσω παιγνιοθεραπείας.

Η συμβουλευτική ενηλίκων ενδιαφέρεται για την υποστήριξη, τη λύση προβλημάτων, τη βοήθεια στην κατανόηση του εαυτού. Αφορά κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Το άτομο θα εκθέσει τις δυσκολίες του σε επαγγελματία που θα ακούσει με ενσυναίσθηση, ζεστασιά, ενδιαφέρον και μη επικριτική διάθεση. Στόχος είναι κάθε πρόσωπο να αυξήσει την αυτογνωσία του, να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του και με την υποστήριξη που λαμβάνει να επιλύσει τις δυσκολίες του. Περισσότερα…

Η συμβουλευτική παρέχεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας κατευθείαν στην εφαρμογή:

 

Ημερολόγιο


Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα:
Αριθμός Τηλεφώνου:

Το όνομά σας::

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση:

Σχόλια / Ερωτήσεις:

Παρακαλούμε εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας:
security code
Κωδικός Ασφαλείας (πεζά γράμματα):

 

Η συμβουλευτική παιδιών και εφήβων μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που σημειώνεται μια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού (πχ. κλείσιμο στον εαυτό) ή αντιμετωπίζονται θέματα γενικής συμπεριφοράς (πχ. άγχος, ανασφάλειες) ή επιμέρους μορφές συμπεριφοράς (πχ. δυσκολίες στον ύπνο, επιλεκτική αλαλία), δυσκολίες σχέσεων και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια (οριοθέτηση), δυσκολίες προσαρμογής (πχ. ανωριμότητα, σχολική αποτυχία) ή αντικοινωνικές μορφές συμπεριφοράς (πχ. επιθετικότητα).

Ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού, τη δυσκολία και το στόχο, η παρέμβαση ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, βελτιώνει τις δεξιότητες επικοινωνίας και γενικά τις κοινωνικές δεξιότητες, και ενισχύει την αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Η πρώτη συνάντηση γίνεται μόνο με τους γονείς. Οι επόμενες συνεδρίες γίνονται μόνο με το παιδί και υπάρχει επικοινωνία ώστε να ενημερωθούν οι γονείς σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας. Περισσότερα…

Η συμβουλευτική παιδιών και εφήβων παρέχεται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας στο ημερολόγιο πάνω.

 

 

Σημείωση 1: Η συμβουλευτική ασχολείται με δυσκολίες και διαταραχές στα όρια του φυσιολογικού. Σοβαρά προβλήματα της προσωπικότητας, τα οποία απαιτούν σε βάθος διερεύνηση αποτελούν αντικείμενο της ψυχοθεραπείας.

Σημείωση 2: Σε περιπτώσεις που πιθανόν χρήζουν ψυχοφαρμακευτικής υποστήριξης γίνεται παραπομπή σε έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Facebooklinkedinmail