Νέα χρονιά: Γιατί δυσκολευόμαστε να τηρήσουμε τους στόχους μας;

Νέα χρονιά: Γιατί δυσκολευόμαστε να τηρήσουμε τους στόχους μας;
4 Ιανουαρίου 2021 | Άρθρα

Νέα χρονιά: Γιατί δυσκολευόμαστε να τηρήσουμε τους στόχους μας;

Facebooklinkedinmail

Νέα χρονιά ανατέλλει κι εμείς όπως κάθε χρόνο θέτουμε υποσχέσεις και στόχους που αυτή τη φορά ορκιζόμαστε ότι θα τηρήσουμε. Αυτή τη χρονιά είμαστε βέβαιοι πως θα τα καταφέρουμε να μείνουμε σταθεροί στις υποσχέσεις μας.

Αν όμως κοιτάξουμε προς τα πίσω θα δούμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: παραμονές ή αρχές της νέας χρονιάς να θέτουμε με σιγουριά και αποφασιστικότητα υποσχέσεις και στόχους που δεν καταφέρνουμε όμως να φέρουμε σε πέρας. Κάποια στιγμή αφεθήκαμε, αναβάλλαμε, δώσαμε αλλού την προσοχή μας και αλλάξαμε προτεραιότητα, βρήκαμε δικαιολογίες. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, για να φανούμε περισσότερο συνεπείς με το εαυτό μας αυτή τη νέα χρονιά;

Παίρνουμε ρίσκο.

Όταν παραμένουμε αμετακίνητοι στο οικείο, τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να διεκδικήσουμε κάτι νέο. Όταν ρισκάρουμε και μετακινηθούμε κάπως από τη σιγουριά μας δίνουμε χώρο σε καινούρια πράγματα να εισέλθουν στη ζωή μας.

Βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους.

Όταν θέτουμε στόχους χρειάζεται αρχικά να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε σχέση με το τι θέλουμε να επιτύχουμε. Η ασάφεια δε μας βοηθά. Ακόμη, θα χρειαστεί να οργανώσουμε τα βήματα που απαιτούνται για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Φρένο στη φαντασία.

Όταν προβάλλουμε νοερά την επιτυχία στους ασαφείς μας στόχους τότε τείνουμε να απολαμβάνουμε μια “δόξα” φαντασιακή. Τότε, νιώθουμε ήδη το συναίσθημα της επιτυχίας και έχουμε μικρότερο κίνητρο να προσπαθήσουμε για τους στόχους μας, αφού φαντασιακά τους έχουμε ήδη φτάσει.

Σύνδεση με τον μελλοντικό εαυτό μας.

Χρειάζεται να έχουμε πίστη ότι ο άνθρωπος που θα καταφέρει τους ρεαλιστικούς μας στόχους στο μέλλον είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα υποστούμε τις συνέπειες της μη τήρησης των υποσχέσεών μας. Ο μελλοντικός μας εαυτός είναι ο ίδιος άνθρωπος με τον τωρινό και η ευτυχία του είναι το ίδιο σημαντική με την ευτυχία που νιώθουμε στο παρόν. 

Το μέλλον είναι εδώ και τώρα. Τι θα μας συμβούλευε, λοιπόν, ο μελλοντικός μας εαυτός για τη νέα χρονιά;

 

Δείτε ακόμη:

Πώς βάζουμε σωστά στόχους

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο: “Πώς θέτουμε σωστά στόχους για τη νέα χρονιά”

Παρακολουθήστε το δωρεάν εδώ.

 

Facebooklinkedinmail